Kterou?

Pokud se ráno neobejdete bez šálku poctivé zrnkové kávy, máme pro vás novinku! Vaši oblíbenou černou arabicu můžete občas prostřídat arabicou zelenou. Na trhu je od roku 2012 a rychle si získává velkou oblibu.

Černou nebo zelenou?

Zelená káva sice chutná spíše jako zelený čaj, ale informace, že přispívá k hubnutí, vyvolalo celosvětový zájem. Pěstuje se v Brazílii a dováží se v bio kvalitě. Dozrává průběžně, takže se sklízí nepřetržitě. Suší se na slunci. Nepražená zrnka obsahují mnohem více zdraví prospěšných látek než pražená. Mlít se dají jenom nahrubo a zalévají se horkou vodou. Pokud navíc tato zelená arabica zvyšuje výkonnost, zahání únavu, mírní bolest a přispívá k duševní i fyzické svěžesti, zkuste občas prostřídat zelenou s černou. Uvidíte sami.